


Viinin, kuohuviinin ja samppanjan nauttimisesta saa paljon enemmän irti oikeaoppisilla viini- ja samppanjalaseilla sekä laadukkailla asianmukaisilla viinitarvikkeilla.
Ylivoimaisesti tärkein työkalu viinin nauttimiseen ja maisteluun on hyvä ja laadukas viinilasi. Samppanjalle, punaviinille, valkoviinille, jälkiruokaviinille tai väkevöidyille viineille on omat lasinsa, jotka parhaiten tuovat esille kunkin viinityypin parhaat puolet ja ominaispiirteet.
Huolellisesti valikoimaamme valitsemamme lasit tuovat esiin viiniesi vivahteet ja aromit tavalla, joka nostaa jokaisen viinihetken uudelle tasolle. Valikoimassa mukana suuren suosion Grand Champagne -tapahtumassa saavuttaneet Lehmann Glassin samppanja- ja viinilasit, Zalto Glasin suupuhalletut lasit sekä Krosnon ja LSA Internationalin käsityönä valmistetut lasit – jokainen on suunniteltu korostamaan juomasi parhaita puolia ja lisäämään viinihetkiisi ripauksen ylellisyyttä.
Viininharrastuksen alkuvaiheessa pärjää hyvin yhdellä hyvällä viinilasilla mutta kiinnostuksen ja tietämyksen kasvaessa viinin nauttimisesta saa enemmän irti kun kaapista löytyy kahta tai useampaa erityyppistä viinilasia.
Viinin nauttimisen ja tarjoilukokemusta voit parantaa hyvällä viinikarahvilla, jota voidaan kutsua myös dekantteriksi tai viininkaatimeksi. Viinikarahvia käytetään erityisesti punaviinin dekantoimiseen eli ilmaamiseen.
Viinikarahvissa viini pääsee kosketuksiin ilman kanssa , mikä auttaa viinin makuja avautumaan. Viinin dekantointi on suositeltavaa nuorille täyteläisille ja tanniinisille punaviineille sekä vanhemmille viineille, jotka voivat sisältää paljon sakkaa.
Nykyään viinin voi ilmata myös erilaisilla viininilmaajilla tai ilmaavilla viininkaatonokilla.
Vaikka monessa viinipullossa nykyään on kierrekorkki, on hyvä viinipullonavaaja tai korkkiruuvi edelleen tärkeä työkalu kaikille viinistä pitäville.
Yleensä viininharrastaja pärjää parilla hyvällä niin kutsutulla tarjoilijanmallisella korkkiruuvilla, jossa on kaksivaiheinen avausmekanismi ja joita mm. Italialainen Patrick valmistaa.
Mikäli tuntuu, että perinteisen avaajan käyttämiseen tarvitsee liikaa voimaa niin viinipullon voi avata myös erilaisilla siipi- tai kahvamallisilla viinipullonavaajilla, jotka ovat ovat helppokäyttöisiä ja joilla saa tukevan otteen viinipullosta ja korkista.
Joskus samppanjapullonkin korkki voi olla tiukassa ja silloin on hyvä käyttää erityistä pihtimäistä samppanjapullonavaajaa, jolla saa hyvän otteen korkista ja jolla avaaminen on helpompaa ja turvallista.
Erityisissä tilaisuuksissa samppanjapullon voi avata myös samppanjasapelilla. Se vaatii jo hieman opettelua ja taitoa mutta voi olla näyttävä ohjelmanumero juhlissa. Samppanjapullon avaaminen sapaleilla vaatii myös eritylstä varovaisuutta.
Viininjäähdyttimet ja niin kutsutut jääkulhot ja samppanjakulhot ovat omiaan pitämään samppanjat, kuohu-, valko- ja roséviinit kylminä tarjoilun tai aterian ajan. Viininjäähdyttimiä löytyy erilaisia mm. pakastimessa säilytettäviä jäähdyttimiä, jolla voit jäähdyttää nopeastikin lämpimän valkoviinipullon sopivaan tarjoilulämpöön.
Viinipullonsulkija on erittäin hyödyllinen esine, joka auttaa viiniä säilymään pidempään avatussa viinipullossa. Varsinkin kuohuviinin ja samppanjan johdalla on tärkeä käyttää siihen soveltuvaa samppanjapullonsulkijaa, joka säilyttää avatun kuohuvan juoman kuplat huomattavan paljon pidempään, jopa seuraavan päivään saakka.
Verkkokaupastamme löytyy paljon erilaisia ratkaisuja viinien säilytykseen. Viinipullotelineet, viinikaapit ja jopa kotiin rakennettu viinikellari auttavat säilyttämään viinejä oikeaoppisesti. Erilaisista viinien säilytysratkaisuista löytyy kattavammin tietoa viininsäilytysosiossa.
Tutustu monipuoliseen lasi- ja viinitarvikevalikoimaamme, joilla luot viinihetkiisi tyylikkyyttä ja lisäät niihin ripauksen ylellisyyttä.



































